Volle maan energie

Bleh wat een energie vandaag. Het waait buiten, het regent af en toe licht maar wel regelmatig. De zon schijnt niet echt. We moeten weer van alles.
Nee vandaag is mijn dag niet.

Volle maan en maansverduistering vandaag. Alles wordt versterkt. In ieder geval bij mij als hoog gevoelig persoon. Emoties, gedachten en heb nergens zin in.
Ik wil weg, weg op de plek waar ik nu woon. Dat speelt al langer, eigenlijk vanaf het begin dat ik hier woon. Dat is pas 1,5 jaar, maar het voelde gewoonweg niet goed in dit huis op deze plek.

En nu we eenmaal besloten hebben om weg te gaan kan het voor mij niet snel genoeg gaan. Wat een huizenmarkt, daar wordt je ook niet vrolijk van. Het ene huis staat online, terwijl het andere huis al weg is voordat het online is.

Maar goed, daar gaat de energie vandaag niet over.

Merken jullie het ook?

De wind die waait… Welke kant wil je op gaan? Waar stuurt de wind je naartoe? Welke visie heb je over je verdere toekomst? Durf je nu beslissingen te maken voor jezelf en je toekomst, waar JIJ voor kiest?

Wat moet er nu echt? Is alles wat je vandaag moet doen echt noodzakelijk? Soms denk ik er helemaal niet over na. Op een dag zoals vandaag doe ik dat wel, en dan moet ik eigenlijk helemaal niks. Of toch eigenlijk wel… In mezelf keren, luisteren naar mezelf, mijn hart. En durven te kiezen wat je hart je verteld..

Fijne zondag!

Liefs Kristel

Onrust

💛Een tijdje geen bericht van deze kant gekomen..

Dat komt omdat deze zwangerschap me zwaar valt.. Zwaarder dan de eerste. 😑

💛

Ik weet dat ik zwanger ben vanaf begin juni ergens. Helemaal dolgelukkig en vol ongeloof. We waren niet eens aan het proberen? Nou ja, we probeerden het nog even te voorkomen haha. Mislukt!

Tuurlijk ben ik blij, al snel kwamen de klachten. Normaal wat bij een zwangerschap horen. Toch voelde het allemaal veel intenser en heftiger deze keer. De verloskundige zegt dat ik dit de vorige keer ook had, was ik dit dan echt vergeten?

💛

Nu ik dit typ, zit de kleine in mijn buik flink te schoppen. Alsof die wil zeggen: ‘Ja mama, ik ben er echt’. Soms geloof ik het nog steeds niet dat er een klein mensje in me groeit. 👶🏻

De eerste 3 maanden zijn voorbij gevlogen, wat ik vooral opmerkte was dat ik veel met de baby in mijn buik bezig was. Ik WILDE per see dat de babykamer al af was, ik was misselijk, ik moest blijven eten, ik had al heel vroeg last van de banden die aan het groeien zijn en mijn huid die aan het oprekken is. Komt dit omdat ik nu meer en dieper in mijn lijf zit? Qua gevoel, qua manier waarop ik in het leven sta? 

Naast die lichamelijk klachten heb je natuurlijk nog de psychische klachten. De hormonen die je hele emotionele huishouden op zijn kop zetten! Wat heb ik gehuild… Wat ben ik geïrriteerd geweest… Wat ben ik boos geweest.. Ik kan zo veel minder hebben! En dat met een dochter die net de eerste keer naar school gaat en hier ook veel moeite mee heeft. 

💛

Ik mis meZELF. Ik mis Kristel. Waar is zij gebleven? Nooit geweten dat die hormonen je zo anders kunnen maken…

🌸

Ondertussen gaat het qua klachten beter, nee ik ben er zeker nog niet van af. Ik weet dat het erbij hoort. Maar wilde het toch eens van me af schrijven. Want hoe vaak hoor je dit soort dingen nou? Mag je wel klagen in je zwangerschap? Mag je er last van hebben? Mag het soms even niet zo leuk zijn? 

Ik zeg JA dat MAG!

Ook dit ben ik, iets minder positief dan voorheen. Maar wat wil je met al die hormonen die me zo door elkaar schudden? Nu ben ik tevreden met hoe het gaat. En nog steeds geldt, luister naar je zelf, luister naar je gevoel, luister naar je hart en volg dit! Dan komen we er wel 😊…

Tijd en kiezen voor jezelf

Wanneer hebben we eigenlijk tijd om met onszelf in conclaaf te gaan? Anders gezegd… Wanneer maken we hier tijd voor?

Want wie vindt het nou belangrijk om naar zichzelf te kijken? Anders gezegd… Wie durft er naar zichzelf te kijken? Wat heb je er aan?

🌸

Als je niet bewust de keuze voor jezelf en je passie maakt, maak je onbewust andere keuzes. Keuzes die misschien niet bij je hart liggen.

🌸

Wat wil jij nou werkelijk?

Wat maakt je echt gelukkig?

🌸

Dit zijn vragen waar ik de afgelopen periode mee bezig ben geweest. Bewust en lekker egotistisch naar jezelf kijken en met jezelf bezig zijn. Zo ben ik heel gelukkig geworden!

Verwacht? Nee! Gehoopt? Tuurlijk! Gelukt? Jazeker!

We gaan allemaal maar door in het leven, go with the flow… We leven ons leven, ‘moeten’ van alles en ‘willen’ van alles. Maar wil je dat nou ECHT?

Waar ligt jou passie? En zoek dit dan in jou zelf. Waar wordt jij echt gelukkig van? Wat zou je willen als alles mogelijk was?

🌸

Wat wil je nu echt in het leven en wat past bij JOU?

🌸

Wat is de rode draad in je leven tot nu toe?

🌸

Hoe vaak sta jij echt stil bij jeZELF?

🌸

Heb je eigenlijk al eens ooit nagedacht over deze vragen?

Nee? Ik help je graag naar je passie in je leven. Ik kan je ondersteunen in het ontdekken van jezelf. Helpen met bewust worden naar jou levensdoel, dat is waar ik energie van krijg.

Mij is het ook gelukt! Kom op! Wie wil er nog meer ECHT op zoek gaan naar zijn passie samen met mij? 💛

Volle maan en meer…

De volle maan komt er weer aan…

Elke maand is er een volle maan, waarin de energie weer wat sterker is. Meestal voel ik zelf niet veel met de volle maan. Ik voel meer de nieuwe (vernieuwde) energie van een nieuwe maan. Nieuwe kansen…

Nu voel ik de volle maan wel, het is de volle maan van 19 april 2019 in Weegschaal. Wat ook mijn sterrenbeeld is. De energie van deze bijzondere Volle Maan heeft een sterke uitwerking, vanwege het feit dat de dubbele getallen 19 in de datum voorkomt. Maar zorgt deze 2e Volle Maan in Weegschaal er ook voor dat je knopen door gaat hakken. Veel onzekerheden en boosheid kunnen dan ook naar boven komen tijdens deze Volle Maan.
De maan heeft betrekking op emoties, gaat over jouw gevoelsleven. Het geeft ook aan hoe jij reageert op emoties. In Weegschaal betekent dit dat je liever conflicten vermijdt, confrontaties uit de weg gaat en liever de lieve vrede bewaart. De Weegschaal kan makkelijk iets van verschillende standpunten bekijken en zal snel als bemiddelaar optreden in conflicten. In contacten en in relaties met anderen voelt de Weegschaal zich veilig en is dus niet graag alleen.

Lees meer over de volle maan van 19 april…

Nu ik dit gelezen heb ben ik benieuwd wat het me gaat brengen. Wat zal het jullie brengen? Wat willen jullie loslaten?

Ik… Zucht… Ik ben nog steeds met het verleden bezig. Soms is het lastig om zo bewust in het leven te staan. Bewustwording is niet altijd leuk, het brengt me zeker veel. Liefde, geluk, voorspoed, en ga zo maar door. Mijn werk, mijn passie, mijn leven is zeker verandert in positieve zin. Bewuster bezig zijn met alles, anderen hier ook deel van laten nemen, anderen helpen en ondersteunen. Dat is waar ik nu veel waarde aan hecht. Daarnaast natuurlijk mezelf. Jezelf op nummer 1 zetten is heel belangrijk en ook tegelijkertijd heel moeilijk!

Hoe zet je jezelf op nummer 1? Door een dagje naar de sauna te gaan? Of misschien een keer lekker te gaan shoppen met een vriendin? Jezelf te verwennen door een beautybehandeling?

Dat is praktisch gezien wel even aan jezelf denken. Maar (door) voel je jezelf ook? Hoe voelt het als je je handen op de buik en baarmoeder legt. Wat DAT is waar je kern zit. Je bron van inspiratie, van je vrouw zijn. Maar ook je gevoel. Mannen hebben natuurlijk geen baarmoeder, maar de man heeft ook het onderbuik gevoel. Daar mág je naartoe. Wat zegt dat daar? Is er spanning? Is er liefde? Stress? Emotie? Of ben je nu alleen aan het bedenken in je hoofd wat voor soort gevoel het is? Omschrijf het gevoel eens. Hoe voelt het? En, wat zou je willen voelen?

Visualiseren… Velen weten niet hoe sterk je dit kan beïnvloeden… Visualiseer hoe je zou willen dat het aanvoelt. Maak er zelf iets moois van. Ik heb bijvoorbeeld een mooi beeld van een zacht fluffy ronde ruimte waar het heel fijn is om te knuffelen en te zijn, niet te warm, niet te koud. Een perfect nestje om je even terug te trekken en tot rust te komen. En als ik dan mijn handen daar neerleg, komt dit gevoel naar boven.

Toch ben ik zelf ook niet altijd rustig hoor. We hebben het allemaal wel eens druk, of bezig met andere dingen of zouden dingen anders willen zien.

Als coach is het belangrijk om zelf je eigen verleden en patronen te doorzien en ermee aan de slag te gaan. Dit is iets wat ik in het afgelopen jaar, dik anderhalf jaar inmiddels, aan het doen ben. Ook dit is niet altijd leuk. Maar… Ik heb mijn patronen ontdekt, ervaren, en doorbroken! Ik heb een keuze gemaakt die heel moeilijk was, niet logisch en volkomen anders dan wat je zelf en iedereen gedacht had. Maar ik heb het GEDAAN. Zo trots ben ik op mezelf dat ik dit gedaan heb. Vaak krijg ik nog te horen van anderen dat ze het zo knap vinden van mij dat ik de verschillende keuzes gemaakt heb. Zeker is het knap, maar vooral bewust en vanuit de liefde voor mezelf. En kijk wat het me gebracht heeft???

Nu is dit verhaal al weer veel te lang geworden dan wat ik zou willen. Maar het is altijd zo bij mij, dat als ik voel dat ik wil schrijven dan komt het wel. En blijf het vaak stromen 😉

Net nog even een engelenkaart getrokken, wat ik de laatste tijd niet meer zo vaak doe. Omdat ik toch met een hoop onzekerheden zit op dit moment. Geld, werk, mijn dochter, planning enz. Maar vooral wel geld. Maar geld is energie, en als je je zorgen maakt of je ergens druk over maakt gaat het niet komen! Hoe moeilijk is het dan om dat los te laten? Wetende dat het geld wel komt… Wetende dat het werk wel komt… Maar nu, op dit moment, ja heb ik het even lastig. Maar leven in angst doe ik niet. Want dat werkt averechts. Mijn engelenkaart bewijst het. Engel SERENA, de engel van overvloed, zegt tegen me dat ik vertrouwen mag hebben in het Universum. Vertrouw erop dat het geld zal komen. Op welke manier dan ook. Kijk naar wat je gedachten of tekens je proberen te vertellen en sta open voor ontvangst.

Natuurlijk wil ik jullie helpen om ook bewuster door het leven te gaan. Iedereen heeft dingen waar hij of zij mee zit, bewust of onbewust. Wil je ook in deze tijd van intense energie met mij samen je verhaal en je patronen ontdekken om bewuster, gelukkiger en liefdevoller (naar jezelf) door het leven te gaan? Stuur me een berichtje als je gevoel dit zegt en we gaan samen kijken wat het je brengt.

Liefs van Kristel

🌸💛

Zon op een regenachtige dag

Wat een snertweer vandaag.
Maar wat een mooie zonnige dag voor mij.


Vanmorgen een gezellig mama café gehad waar ik het gevoel van te voren bij had om hier deel aan te willen nemen. Nee, ik geef geen borstvoeding meer. Ik heb wel dé kennis en informatie erover. Ik weet dat ik mijn kennis en kunde kan overbrengen op anderen.

Met mijn achtergrond als babycoach en kraamverzorgende kan ik vragen beantwoorden van kersverse mama’s. Dus ik ben gegaan, samen met mijn dochter die lekker ging spelen. Ik was er voor jou. Als Kristel, als babycoach en als kraamverzorgende.
Mijn folders zijn meegenomen en heb het gevoel dat ik weer een stapje verder ben in mijn bedrijf promoten via mond-op-mond reclame.


Toen vanmiddag werd ik gebeld door New Life Kraamzorg. Of ik iets voor hun kon betekenen? Ze hebben een aantal gezinnen in zuid limburg en wilden graag gebruik maken van zzp-ers. Na een gezellig en fijn gesprek van ongeveer een half uur heb ik volmondig ‘ja gezegd. Hun visie sluit aan bij mijn visie en daar wil ik wel bij uit helpen.

Ook werd ik gebeld door mijn makelaar dat mijn huisje een maand eerder verhuurd gaat worden en dus ben ik er een maand eerder van af. Wat geld scheelt, maar ook qua gevoel weer een mooie periode afsluit.


Mensen weten me steeds toch weer te vinden. Ik heb het niet te druk en niet te rustug. Vooral vertrouwen. Zeker nu ik 7 weken thuis heb gezeten op 1 nacht en 2 dagen na… Ook dan bleef ik vertrouwen houden. Luister naar je gevoel en je maakt de juiste keuzes. Vorige week een keuze gemaakt naar mijn hart, voor mijn gezin en de liefdes van mijn leven. ❤

Een oud collega die ik na lange tijd weer tegen kwam zei tegen me: Ik volg je al een tijdje op Facebook,  volgens mij gaat het wel goed hè? Zo mooi dat ik dat dus toch uitstraal.
Tuurlijk gaat het op en af. Ik heb een hoop mee gemaakt en soms zijn de dagen echt niet leuk. Tussendoor ben ik gelukkig. Heel gelukkig.


Wie durft er ook keuzes te maken?
Wie leeft zijn/haar EIGEN leven?
Wie gaat de reis van zijn leven maken door te doen wat jij écht wilt?

Ik begeleid je hier graag bij…

Liefs Kristel 😘

2018…… 2019

Nog maximaal 8 dagen werk ik in loondienst.
Nog maximaal 8 dagen bij Geboortezorg Limbug.
Nog maximaal 8 werkdagen waarvan ik zeker weet dat ik ze kán werken.

En dan start 2019… MIJN jaar… Het jaar waarin ik 100% als zzp-er aan het werk ga!

Onzeker: JA!
Spannend: JA!
Maar ik weet ZEKER dat ik de juiste keuze gemaakt heb. Zoals ik dit jaar al vaker gedaan heb… Keuzes gemaakt uit liefde voor mezelf.

Het blijft moeilijk, wat zegt je gevoel nou eigenlijk? En heel eerlijk… Je weet het pas écht als je de keuze gemaakt hebt.

Gisteren besefte in me pas dat ik nu pas écht gelukkig ben… Hoe raar klinkt dat?
Ja ik ben 35 jaar…
Ja ik heb al veel meegemaakt…
Ja ik heb ook echt wel leuke momenten gehad in mijn leven…
Maar echt gelukkig? Dat ben ik nu…

Samen met de 2 liefdes van mijn leven. Mijn lieve dochter Fenna en mijn lieve man aan mijn zijde Alvin.
Fenna waar ik zielsveel van jou
Fenna die het me soms heel moeilijk maakt
Fenna die me een spiegel voor houdt
Fenna die me inzichten geeft
Fenna waar ik trots op ben hoe ze op groeit tot een echte dame
Alvin die ineens in mijn leven kwam, op een moment waarop ik dat helemaal niet wilde
Alvin die naast me staat, en niet voor me, boven me of achter me
Alvin die me steunt in ALLES
Alvin die van me houdt zoals ik ben
Alvin die er voor me is wanneer dan ook op welke manier dan ook

En dan ik zelf…
Poeh wat ben ik verandert, gegroeid en anders geworden. Maar toch ben ik nog steeds Kristel.
Alleen nu bewuster, heldervoelend, energetisch, spiritueel en nog steeds lief voor anderen, maar meest voor mezelf!

En hierdoor kan en mocht ik de keuzes maken in het afgelopen jaar die goed voor mij waren en zijn, maar ook voor mijn omgeving.

Nog steeds heb ik het af en toe zwaar, verwerken van vroegere emoties en bewust worden van zaken die bij iedereen onbewust spelen. Maar ik ben nu wel aan het begin van mijn bewustwordingsproces, en het kan alleen maar beter worden!

Vanaf 2019:
– zzp-er in de kraamzorg Sukura kraamzorg
– zzp-er als natuurlijke babycoach Sukura – natuurlijke babycoach
– zzp-er als fotograaf Fotografie Kristel

Fijne Feestdagen!

💛💞🎄🎇

Al weer ziek….

Al weer ziek…

 

Ja dit is de 2e keer in een korte periode dat ik ziek ben.

Uit balans, niet in evenwicht, duizelig, verkouden, hoesten, er ‘moet’ wat uit. Alles zit verstopt. Bekijk het eens van binnenuit, want wat zit er verstopt? Wat is er onbewust aan de hand dat er uit ‘moet’? Je voelt je duizelig en dus uit balans, hoe komt dat? Wat loopt er volgens jou nu niet lekker synchroon?

 

Ik kan antwoorden op deze vragen, jij ook?

 

Dit jaar, het jaar 2018, heb ik veel mee gemaakt, er is veel gebeurd, wat allemaal goed en positief heeft uitgepakt voor mij. Ik heb keuzes durven maken, ik ben sterker geworden en heel trots op mezelf! Maar dat heeft ook een andere kant. Emotioneel doet het veel met je, lichamelijk dus ook. Ook al denk ik dat ik er klaar mee ben, blijkbaar vindt mijn lichaam dat nog niet.

 

Kijk eens naar jezelf….. Hoe voel jij je? Waar voel jij pijntjes? Waar heb je ‘last’ van?

 

Ik mag er doorheen gaan. Ik moet er doorheen gaan. Uit de liefde voor mezelf en voor de toekomst die ik nu zo helder voor me zie…

 

Wil jij dat ook…..?

 

💛💛💛💛💛💛

SUKURA – kraamzorg en natuurlijke babycoach

Mijn verhaal over SUKURA…..
SUKURA: wat betekent deze naam?
 • Sakura: japanse kersenbloesem, staat voor het begin van de lente, het begin van het leven
 • Sutura: betekent hechting in het Latijns
 • Security: staat voor veiligheid en geborgenheid
Een mooie bedrijfsnaam, gekozen op gevoel.
‘Luister naar je hart en je zult de juiste keuzes maken’
Vaak luisteren we naar anderen, vragen we om advies en negeren we ons moedergevoel. Ik wil jullie helpen om bewust te worden van het OERmoedergevoel dat in iedere (kersverse) ouder zit.
Jullie baby geeft signalen aan die vaak verkeerd begrepen worden, omdat jullie niet bewust zijn van wat het zou kunnen betekenen of omdat de baby signalen aan blijft geven en jullie alles al geprobeerd hebben. Samen wil ik gaan kijken of ik jullie hierin kan begeleiden.
De beste start geven door als kraamverzorgende jullie meteen vanaf het prille begin te ondersteunen hierin. Samen gaan we ervoor zorgen dat jullie vol vertrouwen het ouderschap en jullie nieuwe rol als ouders kunnen gaan vervullen.
Ik werk op een natuurlijke manier en terug naar de basis. Het zit allemaal in onszelf en hebben niet veel nodig van onze omgeving.
Kraamzorg en coaching met gevoel, positiviteit, natuurlijk, bewust, puur, persoonlijk en vol vertrouwen.

Weer een keuze

Welkom, november!

Een nieuwe maand met nieuwe kansen. Het einde van het jaar komt eraan. Tijd om terug te kijken maar ook om vooruit te gaan kijken.

Weer heb ik een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Dit is niet de eerste keuze die ik in 2018 maak. Dit zal zeker niet de laatste keuze zijn die ik maak. Misschien wel voor 2018, maar zeker niet voor 2019. Het gebeurt met een reden, en HOE!

Ik merk dat dit jaar, het jaar 2018, vol veranderingen zit. Vol vernieuwingen en het lijkt alsof ik nu op nieuw begin met leven.

Afgelopen maandag heb ik mijn diploma kraamverzorgende in ontvangst mogen nemen. Heel fijn! In dit drukke jaar van keuzes en veranderingen in mijn leven heb ik wel in een kleine 6 maanden tijd mijn opleiding gehaald. Trots ben ik op mezelf. Ik heb het maar mooi gedaan!

Vlak voor de diploma uitreiking had ik een gesprek met mijn manager, zoals ik elke maand had sinds juli. Ik heb een klein contract omdat ik bewust kies om veel thuis te zijn bij mijn dochter. Toen de manager wat aanvoelde bij mij en vroeg: ‘Wat zou je willen als je je leven een 10 zou geven?’ Toen kon ik het niet meer voor me houden.

Ik heb mijn visie uitgesproken! Mijn contract loopt af per 1-1-2019 en daarna ga ik verder als ZZP-er in de kraamzorg. Alles stond in de kinderschoenen en mijn gedachten al klaar. Nu moest ik het alleen nog DOEN. En ik heb het gedaan! Weer een power woman momentje…

 

DUS…. Vanaf 1 januari 2019 ben ik volledig uit loondienst. Volledig op mezelf en voor mezelf. Ik ga het allemaal zelf regelen, organiseren, plannen en DOEN. Ik heb gelukkig een liefdevolle man naast me staan die me hierin volledig steunt. Dat maakte mijn keuze makkelijker, niet zo zeer voor mezelf, maar wel voor mijn dochter.

In 2019 zal ik samen met mijn dochter bij mijn vriend gaan wonen, gewoon omdat ik ZO goed voelt. Omdat het zo IS. Ik kan niet in woorden vertellen wat er allemaal bij mij en mijn omgeving verandert is door de keuzes die ik in het afgelopen jaar gemaakt heb.

 

Nu is het voor mij belangrijk om natuurlijk BEKEND te worden. Iedereen mag weten dat ik vanaf januari 2019 beschikbaar ben om jullie een bijzondere kraamweek te bezorgen. Op MIJN manier, natuurlijk in samenspraak met het gezin.

Kraamzorg:

 • met gevoel
 • veel positiviteit
 • bijzonder
 • persoonlijk
 • bewust
 • puur
 • vol vertrouwen
 • gezelligheid
 • liefdevol
 • rust
 • natuurlijk
 • OERmoederschap

Graag maak ik van mijn netwerk gebruik om mezelf te promoten, want er mag natuurlijk wel ergens geld binnen komen 😉

 

Warme groet,

 

Kristel van der Grinten

Bewust

Bewust worden, bewust zijn…. 

Makkelijk gezegd, maar wat is dat nou écht? Hoe weet je of je bewust bent, of bewust bezig bent? Of bewust kan worden?

Dit is iets wat ik heb mogen ontdekken in de afgelopen maanden. Geïnspireerd door mijn coach Cindy Stal, heb ik mezelf terug gevonden. Ik heb geleerd om naar mezelf te kijken, en weer van mezelf te gaan houden. Jezelf voorop te zetten, hoe moeilijk dat ook is. Ik heb mensen gekwetst, ik doe dingen anders als mijn omgeving, ik sta anders in het leven, ik kijk anders naar dingen. Als mensen me vragen: ‘Hoe dan?’ Dan zeg ik: ‘Gewoon vanuit de liefde voor jezelf.’ Dat klinkt voor velen vreemd in de oren. Maar wat als je echt mag kiezen voor jezelf? Wat als alles wat we doen, er altijd al was, dus IS?

Hoe vaak heb je niet het idee dat je eigenlijk al wist dat er iets ging komen, of dat er iemand iets zou gaan zeggen of doen? Een soort déjà vu? Je voelt het aan, dan ben je bewust!

 

Ik voel me heel anders. En toch ben ik gewoon Kristel. De woorden komen anders uit mijn mond. Ik kan en mag anderen inspireren. Inspireren tot het komen tot zichzelf en het bewust maken van waar ze mee bezig zijn. Durven kijken naar zichzelf. Te veel leven we in angst, angst voor de toekomst, angst voor het onbekende, angst voor wat als…. Maar wat als het er al IS? Je mag best eens voor jezelf kiezen! Waarom niet? Je eigen verlangen is een groot onderdeel van jou, dat wordt vaak geassocieerd met egoïsme, maar we zijn zelf toch het belangrijkste in dit Universum of niet soms?

 

Wat wil jij nu echt? Hoe kan jij naar voren stappen? Wat is goed voor jou? Je mag gaan staan voor jouw waarheid. Jezelf uitnodigen om volledig te zijn zoals je bent. Alles komt op je pad met een reden. Zoek de reden achter de reden. Ga kijken naar wat er achter zit. Ik zal een voorbeeld noemen:

‘Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik vanaf 1 juli een contract ga krijgen als kraamverzorgende, terwijl ik nu nog leerling ben en mijn diploma waarschijnlijk pas ga halen per 1 augustus. Daar was ik natuurlijk heel blij mee! Vervolgens heb ik gevraagd of ze wel rekening kunnen houden met mijn wensen qua planning? Ik ben nu inmiddels een alleenstaande moeder en heb rekening te houden met mijn dochter. Hier werd moeilijk op gereageerd en ze willen met de directrice gaan overleggen wat ze met ‘me aan moeten’. Dit veroorzaakte meteen spanning bij mij, en ik ga dan meteen denken aan wat als…. Gelukkig heb ik gisteren even wat leuks gedaan en had ik afleiding. Vanmorgen met een andere energie opgestaan en ineens viel het me in. Ik heb altijd gezegd dat ik maar 1 gezin per maand wil werken en daarnaast verder wil met mijn bedrijven, SUKURA en Fotografie Kristel. Want daar ligt ook mijn passie! Ik wil helemaal geen 18 uur per week gaan werken, dat vind ik te veel en is altijd zo geweest. Ik wil er ook vaak zijn voor mijn dochter. Dus energie omgedraaid en het voelt meteen lichter, vrolijker en zonniger.’

 

Dit is wat ik ga doen! Ongeacht de onzekerheid die het misschien met zich mee gaat brengen. Heb vertrouwen, straal het uit, laat het los, kies voor wat jij wil en dan zal het goed komen!