Hoe werkt SUKURA – kraamzorg?

‘Luister naar je hart en je zult de juiste keuzes maken’

Terug gaan naar het OERmoedergevoel. Dat is wat ik iedere (kersverse) ouder gun. Wat is dat eigenlijk?

Vroeger werden alle kersverse ouders bijgestaan door familie en naaste vrienden. Ze leefden in een ‘stam’ en ze stonden allemaal voor elkaar klaar. Hierdoor kon je als kraamvrouw je laten verwennen, je rust nemen en genieten zoals een kraamweek bedoeld is.

Niks ‘moet’, alles ‘mag’. Vaak worden veel dingen gezien als ‘zoals het hoort’ of ‘ iedereen doet het zo’. SUKURA – kraamzorg neemt je mee in je moeder gevoel. Hoe zouden jullie het graag willen, als alles mogelijk was?


Kernwoorden van mij zijn:

-Positiviteit

-Met gevoel

-Natuurlijk

-Puur

-Bewust

-Persoonlijk

-Vertrouwen


In de kraamweek zal ik jullie laten groeien als ouders, misschien bewust maken van dingen die jullie even vergeten waren of er onbewust altijd al speelden. Als (baby)coach kan ik bepaalde signalen van jullie baby achterhalen waardoor er een goede en veilige hechting zal ontstaan tussen jullie en jullie baby.

Hebben jullie het gevoel dat dit bij jullie past? Zouden jullie meer informatie willen over hoe ik werk in jullie kraamweek? Dan zou ik het fijn vinden als jullie contact met me opnemen via mail of telefoon om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Kennismaking zal door mij persoonlijk gebeuren. Ik kom bij jullie thuis nadat jullie je aangemeld hebben, dit kan al in het prille begin van de zwangerschap. Samen kijken we of er een klik is en of jullie thuis alles in orde hebben en wat jullie nog nodig hebben, om jullie kindje welkom te heten in jullie huis.

Als kraamverzorgende kan ik ook aanwezig zijn bij de geboorte van jullie baby. Ik assisteer de verloskundige en help jullie opstarten na de bevalling. Ik ben en blijf jullie aanspreekpunt tijdens de gehele zwangerschap en kraamweek wat betreft de kraamverzorging. Ik ben degene die alles samen met jullie afstemt, zodat we er samen een fijne, rustige en prettige kraamweek van kunnen maken.


Tarieven van SUKURA – kraamzorg:

Vast tarief via de ziektekostenverzekering, max 8 dagen, 49 uur. Het ligt eraan welk zorgverzekeringspakket je hebt of er een eigen bijdrage van de kraamzorg vergoed zal worden. Deze bedraagt €4,40 per uur in 2019 en voor 2020 zal deze €4,50 per uur worden.

Eventuele verlenging met 9e en 10e dag is mogelijk, na herindicatie door de verloskundige volgens het landelijk indicatie protocol.

Reiskosten à €0,20 per km, worden in rekening gebracht vanaf 20 km enkele reis.

Extra kosten voor parkeren bij je huis of ziekenhuis zijn niet inclusief.


In februari 2020 zal ik bevallen van mijn 2e kindje. Ook in heb dan even zwangerschaps- en bevallingsverlof. Ik start eind juni 2020 weer met werken in de kraamzorg. Ik wil graag borstvoeding geven. Dit betekend dat ik in de eerste werkmaanden zal moeten kolven. Dit kunnen we bespreken tijdens ons kennismakingsgesprek. Ervaring leert dat er op een dag aan het werk voldoende ruimte is om even te kolven.