fbpx
Hoe goed kennen mensen mij eigenlijk?
Hoe goed kennen mensen mij eigenlijk?

Hoe goed kennen mensen mij eigenlijk?

Gisterenmorgen liep ik qua gevoel en verstand weer eens tegen iets aan. Hiervan heb ik meteen mijn recorder ingesproken omdat het erg goed verwoord hoe ik me soms voel.

Hoe goed kennen mensen mij eigenlijk?

Iemand zei tegen mij: ‘Hoe moet dat dan straks als je 10 dagen achter elkaar moet werken?’

Dit was naar aanleiding van het feit dat ik zei dat ik geen zin had om te gaan werken (in de thuiszorg) en dat ik weer wilde gaan slapen. Het was de tweede dag achter elkaar vroeg opstaan en het werk in de thuiszorg vind ik al niet meer leuk sinds oktober. Ik ben toen tot dat besef gekomen (hier schrijf ik nog wel een andere keer een blog over, dat duurt nu te lang hihi). Ik ben sindsdien op zoek gegaan naar ander vast werk wat ik erbij kan doen om mijn weg als babycoach te verbreden en te bekrachtigen. Ik heb gesolliciteerd in de kraamzorg 🙂 Ja, natuurlijk met baby’s en gezinnen werken, dat past bij alles in en van mij.

Om even een lang verhaal kort te maken en terug te komen op ‘hoe goed kennen mensen mij eigenlijk?’, start ik dus per 1 februari 2018 als leerling kraamverzorgende. Ik moet nog een korte opleiding volgen om alleen te mogen werken. Dat houd ik dat ik één gezin per maand ga werken, ongeveer 49 uur per maand. En dat is dus soms 6 soms 8 of soms 10 dagen achter elkaar.

Daarnaast ben ik het nu niet gewend om een aantal dagen vroeg op te staan achter elkaar, mijn dochter slaapt meestal langer en ik had de nacht van de volle maan maar 4 uur geslapen. (ik voelde me wonderbaarlijk heel energiek) De afgelopen nacht was mijn dochter ook twee keer wakker en dan slaap je toch niet echt lekker door. Ik werk ook vaker avonddiensten dan ochtenddiensten.

Maar, die vraag… ‘Hoe moet het dan straks als je 10 dagen achter elkaar moet werken?’ Ik werk nu in de thuiszorg wat ik duidelijk heb aangegeven en zeker in mijn gedrag en het uiten van mijn gevoel, is dat ik dat niet meer leuk vindt en niet meer wil doen. Op zich kan ik mijn werk doen hoor, maar uiteindelijk ligt mijn hart daar niet. En als je met dit gevoel gaat werken… Tja, velen met mij weten dat dat niet ten goede komt van je gezondheid en je stemming.

En straks werk ik misschien 10 dagen achter elkaar en doe ik iets met veel plezier! Waar ik passie voor heb, waar ik zin in heb en heel erg leuk vindt. Dat is ANDERS! Ik ga met baby’s werken en daar ligt mijn hart. 

Dus… Als je me echt zou kennen, dan zou je dit weten en me die vraag niet stellen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
💬 Stuur me een bericht!
Scan de code
Leuk dat je een kijkje komt nemen!
Wil je meer weten over de beschikbaarheid van SUKURA kraamzorg? Zoek je een fijne ondersteuning in het bewust ouderschap?