fbpx
Bewust
Bewust

Bewust

Bewust worden, bewust zijn…. 

Makkelijk gezegd, maar wat is dat nou écht? Hoe weet je of je bewust bent, of bewust bezig bent? Of bewust kan worden?

Dit is iets wat ik heb mogen ontdekken in de afgelopen maanden. Geïnspireerd door mijn coach Cindy Stal, heb ik mezelf terug gevonden. Ik heb geleerd om naar mezelf te kijken, en weer van mezelf te gaan houden. Jezelf voorop te zetten, hoe moeilijk dat ook is. Ik heb mensen gekwetst, ik doe dingen anders als mijn omgeving, ik sta anders in het leven, ik kijk anders naar dingen. Als mensen me vragen: ‘Hoe dan?’ Dan zeg ik: ‘Gewoon vanuit de liefde voor jezelf.’ Dat klinkt voor velen vreemd in de oren. Maar wat als je echt mag kiezen voor jezelf? Wat als alles wat we doen, er altijd al was, dus IS?

Hoe vaak heb je niet het idee dat je eigenlijk al wist dat er iets ging komen, of dat er iemand iets zou gaan zeggen of doen? Een soort déjà vu? Je voelt het aan, dan ben je bewust!

 

Ik voel me heel anders. En toch ben ik gewoon Kristel. De woorden komen anders uit mijn mond. Ik kan en mag anderen inspireren. Inspireren tot het komen tot zichzelf en het bewust maken van waar ze mee bezig zijn. Durven kijken naar zichzelf. Te veel leven we in angst, angst voor de toekomst, angst voor het onbekende, angst voor wat als…. Maar wat als het er al IS? Je mag best eens voor jezelf kiezen! Waarom niet? Je eigen verlangen is een groot onderdeel van jou, dat wordt vaak geassocieerd met egoïsme, maar we zijn zelf toch het belangrijkste in dit Universum of niet soms?

 

Wat wil jij nu echt? Hoe kan jij naar voren stappen? Wat is goed voor jou? Je mag gaan staan voor jouw waarheid. Jezelf uitnodigen om volledig te zijn zoals je bent. Alles komt op je pad met een reden. Zoek de reden achter de reden. Ga kijken naar wat er achter zit. Ik zal een voorbeeld noemen:

‘Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik vanaf 1 juli een contract ga krijgen als kraamverzorgende, terwijl ik nu nog leerling ben en mijn diploma waarschijnlijk pas ga halen per 1 augustus. Daar was ik natuurlijk heel blij mee! Vervolgens heb ik gevraagd of ze wel rekening kunnen houden met mijn wensen qua planning? Ik ben nu inmiddels een alleenstaande moeder en heb rekening te houden met mijn dochter. Hier werd moeilijk op gereageerd en ze willen met de directrice gaan overleggen wat ze met ‘me aan moeten’. Dit veroorzaakte meteen spanning bij mij, en ik ga dan meteen denken aan wat als…. Gelukkig heb ik gisteren even wat leuks gedaan en had ik afleiding. Vanmorgen met een andere energie opgestaan en ineens viel het me in. Ik heb altijd gezegd dat ik maar 1 gezin per maand wil werken en daarnaast verder wil met mijn bedrijven, SUKURA en Fotografie Kristel. Want daar ligt ook mijn passie! Ik wil helemaal geen 18 uur per week gaan werken, dat vind ik te veel en is altijd zo geweest. Ik wil er ook vaak zijn voor mijn dochter. Dus energie omgedraaid en het voelt meteen lichter, vrolijker en zonniger.’

 

Dit is wat ik ga doen! Ongeacht de onzekerheid die het misschien met zich mee gaat brengen. Heb vertrouwen, straal het uit, laat het los, kies voor wat jij wil en dan zal het goed komen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
💬 Stuur me een bericht!
Scan de code
Leuk dat je een kijkje komt nemen!
Wil je meer weten over de beschikbaarheid van SUKURA kraamzorg? Zoek je een fijne ondersteuning in het bewust ouderschap?