fbpx
Onrust
Onrust

Onrust

💛Een tijdje geen bericht van deze kant gekomen..

Dat komt omdat deze zwangerschap me zwaar valt.. Zwaarder dan de eerste. 😑

💛

Ik weet dat ik zwanger ben vanaf begin juni ergens. Helemaal dolgelukkig en vol ongeloof. We waren niet eens aan het proberen? Nou ja, we probeerden het nog even te voorkomen haha. Mislukt!

Tuurlijk ben ik blij, al snel kwamen de klachten. Normaal wat bij een zwangerschap horen. Toch voelde het allemaal veel intenser en heftiger deze keer. De verloskundige zegt dat ik dit de vorige keer ook had, was ik dit dan echt vergeten?

💛

Nu ik dit typ, zit de kleine in mijn buik flink te schoppen. Alsof die wil zeggen: ‘Ja mama, ik ben er echt’. Soms geloof ik het nog steeds niet dat er een klein mensje in me groeit. 👶🏻

De eerste 3 maanden zijn voorbij gevlogen, wat ik vooral opmerkte was dat ik veel met de baby in mijn buik bezig was. Ik WILDE per see dat de babykamer al af was, ik was misselijk, ik moest blijven eten, ik had al heel vroeg last van de banden die aan het groeien zijn en mijn huid die aan het oprekken is. Komt dit omdat ik nu meer en dieper in mijn lijf zit? Qua gevoel, qua manier waarop ik in het leven sta? 

Naast die lichamelijk klachten heb je natuurlijk nog de psychische klachten. De hormonen die je hele emotionele huishouden op zijn kop zetten! Wat heb ik gehuild… Wat ben ik geïrriteerd geweest… Wat ben ik boos geweest.. Ik kan zo veel minder hebben! En dat met een dochter die net de eerste keer naar school gaat en hier ook veel moeite mee heeft. 

💛

Ik mis meZELF. Ik mis Kristel. Waar is zij gebleven? Nooit geweten dat die hormonen je zo anders kunnen maken…

🌸

Ondertussen gaat het qua klachten beter, nee ik ben er zeker nog niet van af. Ik weet dat het erbij hoort. Maar wilde het toch eens van me af schrijven. Want hoe vaak hoor je dit soort dingen nou? Mag je wel klagen in je zwangerschap? Mag je er last van hebben? Mag het soms even niet zo leuk zijn? 

Ik zeg JA dat MAG!

Ook dit ben ik, iets minder positief dan voorheen. Maar wat wil je met al die hormonen die me zo door elkaar schudden? Nu ben ik tevreden met hoe het gaat. En nog steeds geldt, luister naar je zelf, luister naar je gevoel, luister naar je hart en volg dit! Dan komen we er wel 😊…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
💬 Stuur me een bericht!
Scan de code
Leuk dat je een kijkje komt nemen!
Wil je meer weten over de beschikbaarheid van SUKURA kraamzorg? Zoek je een fijne ondersteuning in het bewust ouderschap?