Wat doe ik als coach?

Ik kan jullie ondersteunen in het bewust kijken naar jezelf. Het kan zijn dat er dingen spelen waar je je op dit moment niet bewust van bent. Of dat je dingen herkent van je baby in jezelf. Wat heeft dit te betekenen? Hoe kunnen jullie weer vertrouwen op jullie gevoel?

Waar loop je (elke keer) tegen aan? Hoe komt het dat de zwangerschap niet wil lukken? Welke blokken zie je op de weg staan waar je niet doorheen komt? Wat zou je willen als alles mogelijk was? Hoe zie je jezelf?

Dit zijn vragen waar ik jullie mee kan helpen. Hebben jullie interesse in een consult? Klik op de link voor meer informatie. Of stuur een berichtje via de website. Dan gaan we samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen, geheel vrijblijvend!


Wat doe ik als babycoach?

Als babycoach biedt ik begeleiding aan (aanstaande) ouders met een baby, dreumes of peuter, waarin het (emotioneel) welbevinden van jullie kindje centraal staat. De begeleiding is gebaseerd op de pre- en perinatale psychologie en verschillende pedagogische visies. Elk signaal vertelt een verhaal. Als coach ben ik niet gericht op het oplossen van het probleem en het stoppen van de signalen, maar op het achterhalen van de oorzaak.

De relatie tussen ouder en kind speelt een belangrijke rol. Als babycoach heb ik een holistische visie en een brede kijk. Er is een onlosmakelijke band tussen lichaam en ziel, verstand en gevoel. Als coach leer ik ouders om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden en het plezier in het contact met hun kind.

Ik werk hechtingsbevorderend en kijk naar de hele gezinsmobiel, wie spelen er een rol in dit gezin? Vader, moeder, misschien een overleden zusje of is een van de ouders gescheiden en is er een andere partner in beeld? Iedereen die deel neemt aan dit gezin, en dus de mobiel, speelt een rol. Het kind kan van één ieder gedrag laten zien en signalen afgeven. Één signaal is geen signaal, meerdere signalen wel.

Als babycoach facilitair ik ouders en het kind om tot ontwikkeling te komen. Door verlangen en nieuwsgierigheid zal een kind zelf zijn stappen in de ontwikkeling nemen. Hieruit blijkt dat een baby kundig is, al vanaf de geboorte. Als coach facilitair ik ouders in het kijken naar hun kind vanuit een andere visie, vanuit jullie kind. Hoe zou jullie kindje zich voelen? En wat zou hij nodig hebben?


Mijn visie als babycoach

Als ouder van een pasgeboren baby verandert er veel. Je moet continue beschikbaar zijn voor je baby, er ontstaat chaos in het dagritme, je hebt de volledige verantwoordelijkheid voor een ander mens, er ontstaan overweldigende gevoelens waar je soms geen raad mee weer, je partner zie je nu anders omdat deze ook ineens ouder is geworden en je verandert natuurlijk zelf van kind naar ouder.

Dit zijn ontwikkelingen die voor sommige ouders gemakkelijk gaan en voor anderen iets meer moeite kosten. Wat als je kindje ook nog iets wilt aangeven wat je niet begrijpt? Bijvoorbeeld je baby blijft huilen, wilt niet slapen of eet onvoldoende. Dan is het soms lastig om het vertrouwen in jezelf als ouder, maar ook in je baby, te blijven houden.


Warme groet,

Kristel van der Grinten